Op zaterdag 25 mei 2024 heeft de Lions Club Alblasserwaard Souburgh alweer haar 20e Truckerstocht door de Alblasserwaard georganiseerd. Een jubileum jaar waar wij met deze dag een groep van ongeveer 100 verstandelijk gehandicapten de dag van hun leven hebben bezorgd.  Ook de vrijwillige begeleiders, omstanders en organisatoren hebben een geweldige dag beleeft. Ruim 80 historische en nieuwe trucks reden mee met nog veel meer enthousiaste meerijders en begeleiders. Ook dit jubileum jaar was een route van ongeveer 65km uitgestippeld door de prachtige Alblasserwaard. Lang de weg stonden ondanks het af en toe wat regenachtige weer honderden enthousiaste toeschouwers.

Als goede doel was deze keer gekozen voor de "Dagbehandeling Oncologie" van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Wij waren in de gelegenheid om een check van € 8.000,- te overhandigen aan Janneke en Job. Zij besteden samen met hun team het bedrag op een goede manier aan zorg voor kankerpatiënten. Zorg die niet vergoed wordt door zorgverzekeraars en het ziekenhuis. Een prachtig doel dat veel meer steun en aandacht verdient .

De route digitaal  : https://afstandmeten.nl/index.php?id=3429850

Na ontvangst met een hapje en een drankje , de opening door Burgemeester Dirk Heijkoop van H ardinxveld-Giessendam bij de firma Maat,  ging de stoet van start richting firma  Mourik in Groot-Ammers waar ze luid toeterend zijn aankwamen. Daar werd de lunch genuttigd onder het genot van wat muziek. Vervolgens ging de caravaan weer terug naar firma Maat in Alblasserdam waar de goodie-bags, prijzen, mini-trucks en donatie cheque werden uitgereikt. Ook hier weer hapjes, drankjes, ijsjes, muziek en vooral veel blije lachende gezichten. Enorm  bedankt aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt en sponsort.

Een link naar een drone filmpje van de trucks : https://www.youtube.com/watch?v=ZYz5cI80Stg